Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Dance, dance... .Bellydance


Χορός είναι η έκφραση του ανείπωτου.

Χορός της κοιλιάς 
είναι ο χορός 
από το κέντρο της θηλυκής φύσης.


Ο χορός οριεντάλ (η χορός της κοιλιάς, όπως είναι ως επί το πλείστον γνωστός στον δυτικό κόσμο) είναι ο κατ' εξοχήν χορός της ανατολής.


Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας της κεντρικής Αφρικής ή από τις τελετουργίες προς τιμήν των Θεών της γονιμότητας (όπως η Αστάρτη, η Αφροδίτη κλπ) της μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.



Στη σημερινή του μορφή είναι κυρίως διαδεδομένος στον αραβικό χώρο, καθώς και στην Τουρκία, Ελλάδα, Βαλκάνια, Περσία και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας.





Παρότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από αυστηρούς κανόνες, και ειναι εκτελεστικά ιδιαίτερα δύσκολος.



Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.






To Bellydance, απ' τις ρίζες του, 
είναι ο χορός που μάς ενώνει με τη Γη και τον Ουρανό, 
που μάς καθαρίζει και μάς επανασυντονίζει, 
για να βιώσουμε τη βαθιά σύνδεση με το σώμα μας, 
τον κύκλο των γυναικών, τη Φύση όλη.....

....ταξιδεύοντας στο χρόνο και στο χώρο, 
ξεκινώντας απ΄τους αρχαίους γηγενείς πολιτισμούς του πλανήτη και τις παραδόσεις τους, που στηρίζονται στην αγάπη, τη συνεργασία, την ιερουργία και την εναρμόνιση με τη Φύση.


Μελετώντας τους συμβολισμούς του χορού τής κοιλιάς και τη θεραπευτική τους διάσταση, ανακαλύπτουμε τη σχέση μας με αυτούς και υφαίνουμε την τέχνη της ζωής, στο εδώ και το τώρα.
Χορεύοντας, γυμνάζονται και τονώνονται τα Ενεργειακά Κέντρα του σώματος (chakras), απελευθερώνοντας μυϊκές, αλλά και εσωτερικές ακαμψίες και εντάσεις.


Ο ανατολίτικος χορός (oriental ή bellydance) χαρίζει χάρη και αρμονία στην κίνηση, γυμνάζει τους μύες, αλλά καταπολεμά το στρες, τη μελαγχολία και την κατάθλιψη.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...