Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ταλισμάν


Το Tάλισμαν είναι μια άλλη ονομασία για το Φυλαχτό, δηλαδή για το υλικό αντικείμενο, η ύλη και η μορφή του οποίου παρασκευάζονται τελετουργικά και σύμφωνα με τον Νόμο των Συμβολικών Αντιστοιχιών, σε συνδυασμό με τη μαγική δράση, με την οποία αποσκοπείται να φορτιστεί και με το σκοπό για τον οποίον θα το χρησιμοποιήσει ο κάτοχός του.


Κατά κανόνα τοποθετείται κοντά στον χώρο τον οποίο πρέπει να επηρεάσει η αγαθοποιός του δύναμη, π.χ. στο σώμα, στον αγρό, στη στέγη ενός σπιτιού.



Τάλισμαν λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο ιερό ή βέβηλο, χαραγμένο ενδόμυχα με κατάλληλες επιγραφές και σύμβολα, αφόρτιστο ή καθιερωμένο με ειδική τελετουργική μαγεία ή διαλογισμό.


Κύρια λειτουργία του είναι να ασκεί μια αυθυποβλητική επίδραση σε αυτόν που το φορά.
Κατασκευάζεται για να εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή για να φέρνει καλοτυχία σε κάποιον τομέα της ζωής ή για την επίτευξη κάποιου σαφώς καθορισμένου στόχου.

Τάλισμαν, προέρχεται από την αραβική λέξη Tilism ή tilsam, μια «μαγική» εικόνα.
Ένα αντικείμενο από πέτρα, μέταλλο ή ιερό ξύλο συχνά ένα κομμάτι περγαμηνής γεμάτο με γράμματα και εικόνες χαραγμένα κάτω από ορισμένες πλανητικές επιρροές σε μαγικές φόρμουλες, το οποίο δίνεται από κάποιον που γνωρίζει καλά τις απόκρυφες επιστήμες σ΄ έναν αδαή, είτε με σκοπό να τον προστατεύσει από το κακό ή για την εκπλήρωση επιθυμιών του.

Όμως, η μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα των τάλισμαν βρίσκεται στην Πίστη του κατόχου τους.
Όχι εξαιτίας της ευπιστίας του ή επειδή δε διαθέτουν καμία δύναμη, αλλά επειδή η Πίστη είναι μια δημιουργική δύναμη. Και συνεπώς - χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο πιστός - ενισχύει εκατό φορές τη δύναμη που μεταδόθηκε αρχικώς στο τάλισμαν από τον κατασκευαστή του».

Για να εκφραστεί και να χαρακτηριστεί με ακρίβεια η δυναμική επίδραση, για την οποία κατασκευάζεται κάποιο τάλισμαν, χρησιμοποιούνται σύμβολα με μεγάλη ποικιλία και από κάθε δυνατή πηγή. Τα πιο κοινά είναι τα πλανητικά και τα ζωδιακά.

Με λίγη μόνο φαντασία κάθε συμβατικό σύμβολο μπορεί να μετατραπεί σε διάφορα σχέδια, εμβλήματα κ.λ.π. 
Με τη βοήθεια και μόνο τέτοιων συμβόλων, μπορεί να κατασκευαστεί ένα όμορφο και αποτελεσματικό τάλισμαν.
Παλαιότερα τη βάση για το σχεδιασμό των περισσότερων τάλισμαν αποτελούσαν τα 12 σύμβολα του ζωδιακού ή οι επτά μέχρι τότε γνωστοί πλανήτες. Κάθε σκοπός κατασκευής των τάλισμαν αναγόταν στη βασική πλανητική επτάδα.



Προσωπική κατασκευή των Τάλισμαν.

Τα τάλισμαν που κατασκευάζονται με την προσωπική έμπνευση του μαθητή, ενώ μπορεί να μην είναι τόσο κομψά ούτε και να έχουν την παραδοσιακή ακρίβεια, εντούτοις είναι πιο σημαντικά και αποτελεσματικά για τον ίδιο.
Η ίδια και μόνο η προσπάθειά του να συλλέξει τα κατάλληλα σύμβολα και να τα σχεδιάσει, θα φορτίσει το τάλισμαν με τέτοια ενέργεια και δύναμη, που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Reiki Healing Chakra Balancing Gemstone Talisman Prayer Strand



Τα μαγικά τετράγωνα των πλανητών αποτελούν ένα σπουδαίο τομέα της επιστήμης κατασκευής των τάλισμαν.
Σε κάθε πλανήτη αντιστοιχεί αρχικά ο αριθμός της Σεφίρα στην οποία αντιστοιχεί και μετά οι άλλοι αριθμοί, που παράγονται από το άθροισμα των οριζόντιων και κάθετων σειρών του τετραγώνου.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...