Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τι είναι το Reiki

Το reiki (ρέικι) είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική αυτοβοήθειας, για ολοκληρωτική χαλάρωση και απελευθέρωση του άγχους, αρκεί να τοποθετήσουμε τα χέρια μας πάνω στο σώμα μας ή σε όποιον μας το ζητήσει.

Το reiki (ρέικι) είναι μια μέθοδος εύκολη στο να κατακτηθεί και να γίνει κατανοητή και μπορεί να διδαχθεί στον καθένα, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή κοινωνικής θέσης ακόμα και ηλικίας. Είναι μια ολοκληρωμένη ολιστική τεχνική που βοηθάει όχι μόνο την εξωτερική καθημερινή πραγματικότητα αλλά και την εσωτερική πνευματική μας ανάπτυξη.

Αναλύοντας την Ιαπωνική λέξη ρέικι, η οποία αποτελείται από δύο ιδεογράμματα, το ρέι σημαίνει υπέρτατη κοσμική συνειδητότητα χωρίς αρχή, μέση και τέλος και το κι έχει την ίδια σημασία με το τσι στα κινέζικα, πράνα στα ινδουιστικά, βιοπλασματική ενέργεια όπως ονομάστηκε από Ρώσους ερευνητές, φώς όπως το ανέφερε ο Χριστός ή εκτόπλασμα, ανάσα, βιοενέργεια και ζωτική δύναμη όπως ονομάστηκε στη Δύση.
Το κι, αυτή λοιπόν η ζωτική ενέργεια είναι απαραίτητη για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Εξασφαλίζει υγεία και σωστή λειτουργία σε καθημερινή βάση. Για να διατηρήσει κάποιος οργανισμός την ισορροπία του και την καλή του κατάσταση πρέπει να επαναφορτίζετε με την ζωτική ενέργεια κι, που ξοδεύεται σε καθημερινές δραστηριότητες. Οι άσχημες σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα είναι μορφές ενέργειας και μπορούν να μειώσουν ή ακόμα και να μπλοκάρουν την ζωτική αυτή ενέργεια. Η ψυχική και σωματική ενέργεια ενός ανθρώπινου οργανισμού εξασφαλίζεται με την ελεύθερη κυκλοφορία αυτής της ενέργειας σε όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος αλλά και σε όλα τα ενεργειακά κέντρα. Ρέικι λοιπόν σημαίνει Πνευματική Ζωτική Συμπαντική Ενέργεια, με δική της ιδιαίτερη «λογική», γνωρίζοντας από μόνη της πού και σε τι βαθμό χρειάζεται σε κάθε σημείο του σώματος.


«Το ρέικι είναι ένα ραδιονικό κύμα σαν το ράδιο, θα μπορούσε να εφαρμοστεί τοπικά ή όπως τα βραχεία κύματα. Θα μπορούσε να δοθεί με επιτυχία μια θεραπεία από απόσταση. Το ρέικι δεν είναι ηλεκτρισμός, ούτε ράδιο, ούτε ακτίνα χ. Θα μπορούσε να διαπεράσει λεπτές στρώσεις μεταξιού, λινού, πορσελάνης ή μολύβδου, ξύλου ή ατσαλιού, γιατί προέρχεται από το Μεγάλο Πνεύμα, το Άπειρο».
(Από το ημερολόγιο της Χαουάγιο Τακάτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...