Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η απιστία και το Ίντερνετ



Σύμφωνα με έρευνες, τα 2/3 έχουν επιδιώξει κάποια γνωριμία μέσω ίντερνετ.

Η απιστία και το Ίντερνετ, δυστυχώς συνδέονται απόλυτα μεταξύ τους, καθώς πολλοί νομίζουν είτε, ότι μια διαδικτυακή γνωριμία δε συνιστά απιστία, είτε, ότι ο σύντροφός τους δεν θα το μάθει ποτέ.

Φυσικά πολλοί πιστεύουν ότι ταιριάζουν πολύ περισσότερο με τον άνθρωπο που γνωρίζουν online, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί, πολύ απλά, δεν τον ξέρουν αρκετά, και δεν τον έχουν ζήσει από κοντά.

Οι ίδιες έρευνες μάς αποδεικνύουν επίσης ότι, όσοι χώρισαν για να κάνουν νέα ερωτική σχέση με τον νέο άνθρωπο που γνώρισαν online, χώρισαν και από αυτόν, πάρα πολύ σύντομα, επειδή φυσικά, όσα νόμιζαν δεν ήταν αλήθεια.

Οι περισσότεροι αρνούνται να δουν ότι μια σχέση μέσω ίντερνετ μπορεί να είναι εντελώς ψεύτικη και πλασματική. Δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις είναι έτσι, αλλά όσες καλλιεργούνται μόνο μέσα στο ίντερνετ, σπάνια πετυχαίνουν.

Όταν θέλει κάποιος να φλερτάρει στον Ίντερνετ, θα χτίσει μια εικόνα για τον εαυτό του που θα είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματική - ή έστω εμφανώς βελτιωμένη.
Και έτσι μετά εγκλωβίζεται σε μια εικόνα, που δεν μπορεί να διαγράψει.

Στην απιστία μέσω ίντερνετ, ο «άπιστος» έχει μια σχέση που υποτίθεται ότι είναι μυστική και αναγκάζεται να σβήνει μηνύματα στα μειλ του, να κλείνει παράθυρα συνομιλίας, να κρύβει τη συμμετοχή του σε forum και άλλα μέσα δικτύωσης.

Φυσικά, κάποια στιγμή, όλα αυτά βγαίνουν στο φως!
Οι ίδιες έρευνες μας λένε ότι, περισσότερες φορές μπορεί να κρύψει κάποιος μια απλή απιστία, παρά μια διαδικτυακή σχέση και απιστία.
Το αποτέλεσμα είναι οι ενδο-οικογενειακοί καυγάδες, και φυσικά ο χωρισμός.



Διαβάστε επίσης:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...