Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τι προσφέρει η ανάγνωση των κόμικς;


Πολλά!
Γνώσεις, κριτική σκέψη, σε καλλιεργεί ψυχικά, σε προωθεί στο έντυπό του, σε απομακρύνει από την τηλεόραση και τον υπολογιστή, σου προσφέρει διασκέδαση με ωραίο και έξυπνο χιούμορ, που για να το πετύχει δεν χρησιμοποιεί φτηνές εκφράσεις και γελοία υπονοούμενα.


Τι επικρατεί στο χώρο των κόμικς σήμερα.

Πληθώρα τίτλων, εφήμερα περιοδικά, χιλιάδες δημιουργοί.
Πρέπει κανείς να προσέχει, ώστε να βρει το καλό ποιοτικό κόμικς σήμερα.

Τέτοιο ποιοτικό κόμικς είναι το Ευρωπαϊκό με το πολύ έξυπνο χιούμορ του. Δηλαδή τα Γαλλικά κόμικς των Ερζέ (Τεν Τεν), Ουντερζό (Ιζνογκούντ, Αστερίξ), τα Βελγικά του Μόρρις (Λούκι Λουκ), της περίφημης Ιταλικής σχολής του Disney καθώς και της Αμερικάνικης σχολής του Disney .

Τα τελευταία χρόνια, τα κόμικς επικράτησαν και σε άλλες μορφές τέχνης, όπως ο κινηματογράφος με πολυέξοδες παραγωγές υπερηρωϊκών και άλλων κόμικς σε ταινίες.

Σημαντικό είναι επίσης ότι τα κόμικς έχουν το δικό τους χρηματιστήριο και τα τελευταία χρόνια έχουν ανταλλαχθεί μυθικά ποσά σε αγοροπωλησίες σπάνιων τευχών.

Στην Ελλάδα τα κόμικς παρουσιάζουν συνεχή άνοδο, ως τέχνη, ενώ η ίδρυση σχολής κόμικς στη χώρα μας, αποτελεί ελπίδα, πως στο μέλλον θα δούμε παγκοσμίως γνωστούς ήρωες των κόμικς φτιαγμένους από ελληνικά χέρια.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...